Blog

Waarom is SEO belangrijk?

Tegenwoordig zoeken we steeds vaker naar informatie, bedrijven en nieuws via het internet. Wie dus potentiële klanten wil bereiken doet er goed aan zijn website hoog te laten scoren bij zoekmachines als Google. En gelukkig kan dat dankzij zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend als SEO

Waarom wil je hoog scoren?

Als bedrijf online gevonden worden is vandaag belangrijker dat ooit. De meeste van je bezoekers komen via Google of social media platformen op jouw website terecht. Maar wij gaan ons focussen op Google. Dus zichtbaar zijn in de zoekmachine is cruciaal om klanten aan te trekken. Bovendien is je website meteen ook het visitekaartje van je organisatie. Het is het eerste wat je klanten zullen zien, dus die moet er piekfijn uitzien, makkelijk zijn in gebruik en de informatie bevatten die je bezoeker van je verwacht.

Hoe werkt SEO dan?

Als je wilt weten hoe SEO precies werkt, moeten we je uitleggen hoe de technieken werken die ervoor zorgen dat jouw website SEO geoptimaliseerd is. Er zijn namelijk meerdere handelingen nodig om dit te bereiken.

  • Het optimaliseren naar de belangrijkste zoekwoorden
  • Het schrijven van duidelijke en relevante content
  • Linkbuilding
  • Het gebruiken van een overzichtelijke meta data

 

Optimaliseer voor belangrijke zoekwoorden

Wanneer gebruikers op zoek gaan naar een product of dienst in Google, vullen ze bepaalde zoekwoorden in. Het doel is dat je met jouw website gevonden wordt op de zoekwoorden die ingevuld worden.

 

Schrijf content voor jouw bezoekers

Google houdt bij hoe lang bezoekers op jouw website zijn en met welke frequentie ze doorklikken naar andere pagina’s binnen je website. Zorg er daarom voor dat de content op de pagina relevant is om te lezen. Zoekmachines als Google zien in welke mate bezoekers jouw content waarderen, waarop ze hun rangschikking aanpassen.

 

Ga aan de slag met linkbuilden

Een van de belangrijkste SEO technieken is het linkbuilden. Zoekmachines kunnen lastig zien belangrijker zijn dan andere. Het kijken naar links is één van de manieren waarop ze toch nog een indicatie kunnen maken welke pagina’s relevanter zijn dan andere. Daarom is het belangrijk dat jouw link op meerdere websites verschijnt.

 

Gebruik overzichtelijke meta data

Zoekmachines gebruiken robots, ook wel crawlers, bots of spiders genoemd, om jouw website te scannen en te begrijpen waar jouw website over gaat. Overzichtelijke en geoptimaliseerde meta data zorgen ervoor dat de robots jouw website beter kunnen begrijpen. Een zoekmachine zal jouw website daarom hoger in de zoekresultaten pagina tonen dan websites waarbij deze data niet is geoptimaliseerd. Maar wat valt er onder meta data? Eigenlijk de gehele structuur van je website zoals:

  • Pagina titels
  • Meta beschrijvingen
  • URL’s
  • Breadcrumbs
  • Interne links

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief krijg je al onze updates als eerste in je mailbox.